napelem

A kínai napelemgyártó, a Seraphim piacra dobta termékeinek új generációját, az S5 sorozatot, melynek maximális teljesítménye akár 670 W, modulhatásfoka pedig 21,57%.

Az S5 sorozat az iparág legnagyobb cellaméretű panele (210 mm), 12 gyűjtősínt és felezett cellákat alkalmaz. A normál 2 mm-es cellatávolságú technológiához képest az új termék 0,8 mm-es nagy sűrűségű tokozási technológiát alkalmaz, hogy jelentősen növelje a modulok teljesítménysűrűségét és biztosítsa a termék minőségét.

A rendkívül hatékony modulokkal szemben támasztott változatos igények kielégítésére a Seraphim két változatot, 132 cellát és 120 cellát dobott ki, és ezeket párosította az együveges és a bifaciális kétüveges konfigurációkkal, 595 W és 670 W közötti kimeneti teljesítménnyel.

A PID, jégeső, homokpor és ammónia teszteknek alávetett új termék nagy megbízhatóságot mutat, és várhatóan erős versenyző lesz a rendkívül hatékony PV-modul termékek terén.

„Mindig is az innováció volt a Seraphim eredeti törekvése, amelynek küldetése, hogy a vállalat megalakulása óta az iparág vezető szerepet töltsön be. A vállalat évek óta rengeteg erőfeszítést fektetett a K+F-be, és gazdag és egyedülálló tapasztalatot halmozott fel a rendkívül hatékony modulok szakértelmének és technológiájának kutatásában és fejlesztésében” – mondta Polaris Li, a Seraphim elnöke és elnöke.

Hozzátette, hogy az S5 sorozat termékei kiemelkedő termékélményt biztosítanak ügyfeleink számára, a cég szigorú eljárásellenőrzése, a technológiai kutatás-fejlesztés, a terméktervezés, -fejlesztés és a mélyreható tesztelés eredményeként.

A Panasonic ma két új EverVolt napelem-modellt mutat be az Intersolarnál, köztük az új 410/400-WH sorozatot heterojunction technológiával (HJT) és a 370/360-W PK Black Series-t, amelyek a Panasonic első PERC technológiával készült panelei.

Az EverVolt H sorozat statisztikái:

 • 66 félbevágott sejt, HJT
 • 410 W, 22,2% hatásfokú; 400 W, 21,6% hatásfokú
 • 25 év után legalább 92%-os teljesítmény garantált

Az EverVolt PK Black Series statisztikái:

 • 60 félbevágott cella, PERC
 • 370 W, 20,3% hatásfokú; 360 W, 19,7%-os hatásfokú
 • 25 év után legalább 86%-os teljesítmény garantált

Mindkét új modellre vonatkozik a Panasonic Triple Guard és AllGuard garanciája, amelyek 25 évre terjednek ki a termékre, a teljesítményre és a munkára, ha a Panasonic hivatalos, prémium vagy elit telepítője telepíti, és regisztrálja a Panasonic webhelyén.

„Minden eddiginél több háztulajdonos érdeklődik a napelemek iránt, ezért a watt-, méret- és áropciók széles skálája elengedhetetlen a piacon való versenyképesség megőrzéséhez” – mondta Mukesh Sethi, a Panasonic Life Solutions Company of America napelem- és energiatárolási igazgatója. . „A Panasonic több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a napenergia-iparban, és több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik az innováció terén, de most minden eddiginél nagyobb lendülettel várunk az iparban kínált lakossági napelemes megoldások jövőjével kapcsolatban.”

A korábban bejelentett EverVolt 2.0 lakossági akkumulátor is megtekinthető lesz az Intersolarnál. Az új akkumulátor az első generáció fejlett energiatárolási technológiájára épül, és a következőket tartalmazza:

 • Folyamatos teljesítmény 7,6 kW hálózaton kívül és 9,6 kW hálózaton kívül
 • Rendszerenként két energiatároló kapacitás (17,1 kWh vagy 25,65 kWh hasznosítható kapacitás)
 • AC- és DC-csatolható, lehetővé téve az új és a meglévő napenergia rendszerekkel való együttműködést
 • Két fő összetevőből áll: a padlón álló akkumulátorszekrényből és egy hibrid intelligens inverterből 4 MPPT-vel
 • Időjárásálló kivitel IP55 (NEMA 3R) kültéri védettséggel
 • Moduláris felépítés, amely lehetővé teszi akár három rendszer egymásra helyezését, hogy nagyobb teljesítményt és energiatároló kapacitást érjenek el
 • Több üzemmód, beleértve a tartalék üzemmódot, a lakossági üzemmódot, a használati idő módot és az egyéni módokat, amelyeket a rendszer tulajdonosa állíthat be

Az EverVolt 2.0 szállítása 2022 első negyedévében kezdődik, míg mindkét modulsorozat 2022 második negyedévében lesz elérhető.

Napelem pályázat segítségével is telepíthetünk napelem rendszert. A napelemeket célszerű a Tier-1 napelem lista alapján választani.

Ne feledjük: saját, zöldenergia előállításában partnerünk a napelem.