menusor sos főoldal mit tegyek terhesség abortusz infóközpont történetek kiadványok alapítvány
 

S.O.S


Hogyan tovább?

Gondold át a lehetőségeidet!

  • Akarsz egyedülálló szülő lenni?
  • Tervezed-e, hogy férjhez mész?
  • Gondoltál-e az örökbeadásra?

Ezeket gondold át! Valóban van választási lehetőséged? Lehet, hogy úgy tűnik, hogy számodra csak egy út létezhet... De ez nem így van! Szánj időt arra, hogy mindegyik lehetőséget átgondold. Egyszerre csak egyre koncentrálj! Gondold át a következményeit mindegyiknek és keresd fel a hozzád legközelebbi Válságterhesség Központot, vagy tanácsadót. (Ezek a szolgáltatások ingyenesen vehetők igénybe).

Egyedülálló szülőként

Ha gondolkozol a gyermeked önálló felneveléséről, akkor a következőket mindenképp kérdezd meg magadtól:

  • Kész vagyok-e életem következő 18 évét arra szánni, hogy szeressem gyermekem és felelősséggel legyek iránta? Fontosabbnak tudom-e tekinteni az ő lényét és épségét a sajátoménál?
  • Képes vagyok-e felnevelni egy gyermeket, vagy azt kizárják egyéb terveim (tanulás, karrier, stb.)?
  • Képes vagyok-e erre anélkül, hogy a családomra hárítanám a felelősséget?

Az önálló szülőként történő gyermeknevelés igazi kihívás. A mi kis csapatunk azért létezik, hogy ebben segítsünk, amikor szükséghelyzetben vagy. Segíthetünk, hogy boldolgulj mint anyuka.

Meg akarsz házasodni?

Jószándékú emberek olykor rá akarnak beszélni arra, hogy házasodj meg. A jó házasság azonban végleges kötelék, különösképpen, amikor gyermekek is vannak. Azért megházasodni, mert gyereket vársz, nagyon gyenge alap egy szeretetteli családhoz. A házasságok kudarca rendkívül magas arányú azoknál, akik valamilyen nyomás alatt döntenek a házasság mellett.

Örökbeadás - mint lehetőség

Az örökbeadásról való puszta gondolkodás is annak jele, hogy jó anya akarsz lenni - olyan, aki elég bölcs és átlátja, hogy talán még nem vagy kész felnevelni egy gyermeket életed jelenlegi szakaszában. Talán az aggaszt, hogy mit gondolna a családod, vagy a barátaid ha ilyen döntést hoznál... de a legfontosabb az, hogy te mit gondolsz. Mellesleg, akiket valóban érdekelsz, azok nagyon is meg fognak érteni.

Az örökbeadást ráérsz eldönteni bármikor a viselősséged ideje alatt, sőt akár a gyermek megszületése után is.

Az örökbeadással foglalkozó alapítványok és szervezetek hosszú listát tudnának mutatni olyan szerető családokról, akiknek nem lehetnek gyermekeik és készek rá, hogy szeretettel felneveljenek egy kis emberkét. Te akár segíthetsz is kiválasztani az örökbefogadó szülőket.

Az örökbeadás egy nagyon is felnőtt, érett és önzetlen szeretetből fakadó döntés - amiben a gyermeked érdekeit tartod szem előtt. Kérlek ezt is fontold meg, mint lehetőséget.

Ha gondolkozol az örökbeadás lehetőségén, írj nekünk, vagy hívj fel bennünket, és segítünk.

Hová menjek segítségért?

Jelenleg két olyan telefonszámunk van, amin a nap 24 órájában kaphatsz segítséget. Úgy értem: VALÓDI SEGÍTSÉGET. Munkatársaink szívesen segítenek teljesen térítésmentesen.

(Nem ingyenes számok, de ha ránkcsörögsz vagy írsz SMS-t, akkor visszahívunk.)

Akarsz rólunk többet megtudni?