menusor sos főoldal mit tegyek terhesség abortusz infóközpont történetek kiadványok alapítvány
 

Történetek :: Értékes élet...

Egy fénykép, amit egy kockázatos műtét közben készítettek egy 21 hetes magzatról. Az anya, Julie Armas csodáért kezdett imádkozni, amint az ultrahangos orvos elmondta neki, hogy rendellenesség árulkodó jeleit vette észre a baba agyában. Julie imái elvezették őt és férjét, Alexet az amerikai Nashville-be, hogy kísérleti műtétet hajtsanak végre a 21 hetes magzaton.

a

A babánál (Samuel) „nyitott gerincet” (gerinchasadékot) diagnosztizáltak. Ez egy súlyos rendellenesség, melynek következtében a magzat gerince nem tud bezáródni (összenőni). Ez rokkantsághoz vezet, mint pl. a láb lebénulása, vizelettartási képtelenség, tanulási problémák, agykamra tágulást, víz felhalmozódás az agyban. Annak ellenére, hogy Samuel túl kicsit és törékeny volt, hogy életben maradjon, az anyja méhén kívül alávetették egy kockázatos és soha ki nem próbált procedúrának augusztus 19-én. Az szülők azt remélték, hogy így csökkenteni tudják Samuel betegségének hatásait. Samuel december 2-án született 2,5 kg-mal.

Az operációnak legalább egy maradandó hatása volt. Amikor Samuel apró keze kicsúszott anyja méhének metszetén, Dr. Joseph Bruner sebész becsusztatta ujját a baba öklébe. A képen, Samuel keze úgy néz ki mint bármelyik újszülött babáé, azzal az eltéréssel, hogy ő sokkal kisebb náluk.

Vissza